Schulpengat.nl

Stuurhuis Schulpengat echt terug

Het heeft even geduurd, maar deze week gaat het echt gebeuren: het stuurhuis van de Schulpengat keert terug op Texel.

Vandaag meldt het Noordhollands Dagblad dat het stuurhuis van de veerboot Schulpengat in het weekend echt terugkeert op Texel. Nadat het schip in Gent gesloopt werd, bleef het stuurhuis achter op de kade. Eerst zou het stuurhuis naar museum Kaap Skil gaan, dat werd uiteindelijk Juttersmuseum Flora.

Het stuurhuis zal op een ponton worden vervoerd, geduwd door de sleep- en duwboot Bobo. De verwachting is volgens het Noordhollands Dagblad dat het stuurhuis in het weekend aankomt in Oudeschild. De reis voert niet over zee, maar door binnenwateren en is via AIS te volgen.

Update 8 juli

Het transport is vertrokken uit Gent en tot Terneuzen gekomen.

Update 10 juli

Update 11 juli

Update 12 juli

De dag van de terugkomst op Texel.

Update 13 juli

Het laatste deel: het transport over het eiland.

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: