Schulpengat.nl

‘Molengat’ op sloopstrand Alang

De voormalige TESO-veerboot Molengat (1980) is aangekomen op het beruchte sloopstrand van Alang in India.

Onder de naam Alan is de voormalige Molengat op 13 november aangekomen op het sloopstrand van Alang, India. Al een tijdje stond het tot werkschip omgebouwde vaartuig te koop. Slechte werkomstandigheden werden gemeld door het personeel, waarna de reder afstand nam van het schip aldus koopvaardij.blogspot.com. Een week geleden kwam de Alan aan in Alang, een van de meest beruchte sloopstranden van India waar schepen onder erbarmelijke omstandigheden worden gesloopt.

Sloop voormalige TESO-veerboot Molengat

De Molengat was van 1980 tot 2007 in de vaart voor TESO, waarna het schip vervangen werd door de Dokter Wagemaker. In 2008 verliet de Molengat als Halani-1 definitief het eiland. Het in Heusden gebouwde schip werd omgebouwd tot werkschip voor de offshore en was in die hoedanigheid niet meer herkenbaar als veerboot.

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: