Schulpengat.nl

Kaap Skil verkiest Palmhoutwrak boven stuurhuis Schulpengat

Museum Kaap Skil in Oudeschild ziet af van de komst van het stuurhuis van de Schulpengat. TESO gaat nu naarstig op zoek naar een nieuwe bestemming voor het stuurhuis.

‘De focus bij Museum Kaap Skil ligt de komende tijd op het Palmhoutwrak. Binnen die visie is het TESO-verhaal met het stuurhuis lastig in te passen’, schrijft Kaap Skil vandaag. Een teleurstellende conclusie volgens het museum in Oudeschild. Dat het stuurhuis niet naar Kaap Skil komt, betekent niet dat de stuurhut in Gent aan de slopershamer ten prooi valt.

‘Door de vele enthousiaste reacties over het behoud van het stuurhuis van de Schulpengat, heeft TESO besloten in ieder geval uit te zien naar een eventueel geschikte alternatieve locatie’, aldus het nieuwsbericht op de website van Kaap Skil. Wel is het zeker dat het stuurhuis dit jaar niet meer terugkeert naar Texel.

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: