Schulpengat.nl

Sloop Schulpengat in 2019 (Update)

Tussen Kerst 2018 en Nieuwjaarsdag 2019 lag de sloop van de Schulpengat grotendeels stil, maar nu zijn de laatste ontwikkelingen in Gent goed te zien.

Een groot deel van het promenadedek van de veerboot Schulpengat is afgelopen week gesloopt. Het bovenste autodek ligt nu deels open, al staan aan de Texelse kant bij de galerijen nog een paar gele bankjes overeind. De sloopwerkzaamheden bij het Gentse Galloo tussen het Siffer- en Noorddok lagen een tijdje stil vanwege de feestdagen, maar zijn inmiddels hervat.

Update 20 januari

Deze foto’s kregen we van Boy van Dijk en zijn gemaakt op 20 januari in Gent.

Update 29 januari

Ook de Zeeuwse collega’s van de website PSDnet.nl namen een kijkje in Gent. Deze foto’s zijn gemaakt op 29 januari 2019.

Update 31 januari

Onderstaande foto’s kregen we van Sander Schaatsenberg, die op 31 januari met de RWS88 de Schulpengat passeerde in de haven van Gent.

Update 1 februari

Henk Van Egdom kon op 1 februari 2019 het stuurhuis van de Schulpengat fotograferen bij sloperij Galloo. Op 29 september 2018 kon Schulpengat.nl al onthullen dat een stuurhuis van de Schulpengat terugkeert naar Texel.

Update 8 februari

Frank Molenaar nam op vrijdag 8 februari een kijkje bij de Schulpengat in Gent. Nog even de Schulpengat zal de helling van Galloo worden opgesleept om op land ook de romp te slopen en de motoren te demonteren.

Scheepsmakelaar Dick van der Kamp bood de motoren, generatoren en Voith-Schneiders aan op zijn website. Die advertentie is inmiddels verwijderd.

Update 10 & 12 maart

De Zeeuwse collega’s van de website PSDnet.nl namen weer een kijkje in Gent. De romp van de voormalige Schulpengat ligt nog in het water want de sloophelling is bezet met andere sloopschepen. Op de kade staat het stuurhuis van de Schulpengat, klaar om terug naar Texel te gaan.

Meepraten kan op de Twitterpagina van Schulpengat.nl.

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: