Schulpengat.nl

Texelstroom voor anker in veerhaven

De Texelstroom moest vanmiddag via het anker voorkomen dat de steiger in Den Helder geraakt werd. Sleepboothulp werd aangevraagd, maar was uiteindelijk niet nodig.

Vanmiddag heeft de Texelstroom te kampen gehad met een technisch probleem in de veerhaven van Den Helder. De Facebookpagina Tussen Eb & Vloed Den Helder was er bij en heeft filmbeelden gemaakt van het incident. Met het anker probeert de bemanning van de Texelstroom te voorkomen dat de veerboot teveel afdrijft en zoals op 14 januari 2017 het steigertje raakt. De Verkeerscentrale Den Helder bevestigt eveneens via Facebook dat er verzocht is om sleepbootassistentie:

Storing is gelukkig alweer verholpen. In eerste instantie kwam bij de Verkeerscentrale een verzoek binnen voor sleepbootassistentie. Dit bleek uiteindelijk niet nodig.

De storing werd gelukkig snel verholpen waardoor de hulp van sleepboten niet meer nodig was en de recent gerenoveerde steiger gespaard is gebleven. Ook in 2017 kon de Texelstroom al binnen 15 minuten weer doorvaren.

Meepraten kan op de Twitterpagina van Schulpengat.nl.

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: