Schulpengat.nl

Schilderwerk Helderse heftorens wegbezuinigd

Al tijden zien de heftorens in Den Helder er niet uit: de verf is in erbarmelijke staat. Rijkswaterstaat geeft aan dat de torens pas in 2022 of 2023 worden geschilderd wegens bezuinigingen.

De verflaag van de heftorens in Den Helder ziet er erg slecht uit. Een ernstige zaak als je bedenkt dat de heftorens het visitekaartje van Texel zijn: iedere toerist maakt in Den Helder tijdens het wachten op de boot een foto waarop de heftorens een prominente plek innemen. Niet TESO maar Rijkswaterstaat is eigenaar van de heftorens en ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

‘De heftorens worden voor de renovatie niet meer geschilderd in verband met bezuinigingen’, laat medewerker ‘BK’ van Rijkswaterstaat op Twitter weten. Wie denkt dat de renovatie een paar maanden op zich laat wachten heeft het mis. Pas in 2022 of 2023 is Rijkswaterstaat van plan de veerhaven van Den Helder een opknapbeurt te geven en ook de heftorens te schilderen.

Meepraten kan op de Twitterpagina van Schulpengat.nl.

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: