Schulpengat.nl

Halani-1 (Molengat) te koop

De voormalige TESO-veerboot Molengat, nu Halani-1 geheten, staat te koop. Voor de vraagprijs van 15 miljoen Amerikaanse dollar kan je in het bezit komen van het offshore-schip, dat nergens meer lijkt op de veerboot van vroeger.

De Halani-1 staat te koop. Het gaat om de voormalige TESO-veerboot Molengat (1980) die in 2008 definitief vertrok van Texel. Het schip werd totaal verbouwd en won de toepasselijke titel ‘The most ugly ship in the World‘. Nu staat het schip te koop voor 15 miljoen Amerikaanse dollar.

Molengat te koop

Liefhebbers kunnen het schip tegen de vraagprijs ophalen in Walvisbaai, Namibië. Veel plaatsen in deze omgeving hebben Nederlandse plaatsnamen omdat dit gebied in de 19e eeuw Nederlands grondgebied was.

De Halani-1 lijkt nergens meer op de Molengat. De koper van de veerboot zag in het schip een goede basis voor een offshore supply vessel. Slechts een deel van de romp, de machinekamer en een klein stukje opbouw zijn nog origineel. Als voortstuwing heeft de Halani-1 de twee oorspronkelijke Voith-Schneiders, maar er zijn ook thrusters geïnstalleerd, zoals we die kennen van de Dokter Wagemaker (2005) en de Texelstroom (2015).

Meepraten kan op de Twitterpagina van Schulpengat.nl.
Lees eens de scheepsbiografie van de veerboot Molengat (1980).

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: