Schulpengat.nl

Schulpengat vertrekt NIET dinsdag 19u (Update)

De Schulpengat vertrekt NIET op dinsdagavond 30 oktober 19u definitief van Texel met als bestemming sloper Galloo in Gent.

Update: 29 oktober

Het vertrek op dinsdagavond is vanwege het weer uitgesteld naar woensdagochtend 06.40u.

Update: 27 oktober

Het Noordhollands Dagblad en de Texelse Courant melden de vertrektijd 18.40u ipv 19u.

Oorspronkelijke artikel

De TESO-veerboot Schulpengat (1990) vertrekt dinsdagavond 30 oktober rond 19u definitief van Texel. Dat meldt de beheerder van de Facebookgroep TESO-fans na contact met een goed ingevoerde TESO-medewerker.

Volgens onze voorspellingen van de vaarplanning zal de Schulpengat woensdag rond 4.30u ’s nachts Vlissingen passeren en tegen 05.30u bij de sluis van Terneuzen arriveren. Na het schutten is het nog ruim 2 uur varen naar sloperij Galloo.

De zon komt woensdag op om 07.32u. Dat betekent dat er een grote kans is dat de Schulpengat in het daglicht aankomt in Gent, namelijk rond 8u.

Controles en reparaties

Gisteren zijn een aantal zaken gecontroleerd aan de veerboot. Duikers hebben lasnaden en in- / afvoeren in de romp geïnspecteerd. Ook zijn er kleine reparaties uitgevoerd aan bijvoorbeeld de toplichten. ’s Avonds werd de verlichting getest, wat mooie beelden opleverde bij het binnenlopen van de laatste boot van de dag.

Meepraten kan op de Twitterpagina van Schulpengat.nl.
Lees eens de scheepsbiografie van de veerboot Schulpengat (1990).

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: