Schulpengat.nl

Activiteit op Schulpengat

Een teken van leven op de Schulpengat vanochtend. Het vertrek leek dichtbij, maar achteraf blijkt het loos alarm te zijn. Een definitieve vertrekdatum is nog steeds niet bekend.

Vanochtend werd er activiteit waargenomen op de veerboot Schulpengat (1990). Het schip ligt nog altijd naast de fuik van ’t Horntje op Texel. Medewerkers van TESO (naar wij vermoeden) controleerden vrijdagochtend de rijdekdeur van het hoofdrijdek. Hieronder zien we een screenshot van de webcam die gericht is op de dubbeldeksveerboot.

Schulpengat met open rijdekdeur op 19 oktober 2018

Even leek het erop dat de Schulpengat zou vertrekken. Via MarineTraffic kwam een alarm binnen dat de Schulpengat zou varen, wat loos alarm bleek te zijn. Door vermoedelijk een storing in het AIS-systeem was te zien dat de dubbeldeksveerboot in de fuik van Den Helder lag. Op dat moment lag daar echter de veerboot Dokter Wagemaker (2005).

Meepraten kan op de Twitterpagina van Schulpengat.nl.
Lees eens de scheepsbiografie van de veerboot Schulpengat (1990).

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: