Schulpengat.nl

Schulpengat naar de sloop

Slecht nieuws: de veerboot Schulpengat vertrekt binnenkort naar Gent (België) voor de sloop. TESO heeft besloten de dubbeldeksveerboot uit 1990 te slopen.

Het einde voor de veerboot Schulpengat is nabij. TESO heeft besloten het schip uit 1990 duurzaam te ontmantelen bij Galloo in Gent, België. De rederij bevestigt dit aan TESO-liefhebber Jan Peter Kamermans. Helaas zijn de onderhandelingen met geïnteresseerden uit Indonesië op de klippen gelopen. TESO heeft al eerder aangegeven dat de Schulpengat tot uiterlijk september 2018 zou blijven liggen naast de fuik van ’t Horntje.

Het is lang geleden dat een TESO-veerboot direct na TESO-dienst gesloopt werd. De laatste veerboot die van Texel vertrok naar de sloop was de Koningin Wilhelmina, die van 1960 tot 1967 voor TESO in de vaart was. Toen dit schip naar de sloop vertrok was het schip zo’n 40 jaar in de vaart als veerboot.

Onbekend is nog wanneer de Schulpengat van Texel naar Gent zal vertrekken. Ook is nog niet duidelijk of dit op eigen kracht zal zijn of dat een sleepboot de veerboot op sleeptouw neemt.

Update 29 september 2018

De Schulpengat zou binnen anderhalve week vertrekken van het eiland. Een van de stuurhuizen van de Schulpengat gaat naar museum Kaap Skil in Oudeschild.

Meepraten kan op de Twitterpagina van Schulpengat.nl.
Lees eens de scheepsbiografie van de veerboot Schulpengat (1990).

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: