Schulpengat.nl

Ontwikkelingen verkoop Schulpengat

De Schulpengat ligt nog altijd naast de fuik van ’t Horntje. Hoe staat het met de verkoop van de dubbeldeksveerboot uit 1990? We geven een korte update over wat we weten tot nu toe.

Tot ‘uiterlijk september’ blijft de veerboot Schulpengat (1990) op Texel liet TESO eerder deze zomer weten. Aangezien het inmiddels halverwege september is, begint de tijd te dringen.

Eind juli leek er een doorbaak te zijn: bronnen in Indonesië bevestigden dat rederij Raputra Jaya de Schulpengat gekocht zou hebben. Niet veel later werden deze berichten weer ontkend door andere bronnen. Toch blijft het een aanhoudend gerucht, blijkt bijvoorbeeld uit Facebookgroepen waar Indonesische veerbootliefhebbers foto’s en nieuws uitwisselen.

Ondertussen is op Texel begin september wat activiteit waargenomen rond de Schulpengat. Plots lag er een constructie voor de boeg van de veerboot, waarschijnlijk om iets te kunnen inspecteren. Een paar dagen later is de constructie weer verdwenen.

Scheepsmakelaar Dick van der Kamp heeft eerder deze week opnieuw een advertentie geplaatst voor de Schulpengat op zijn website. Ditmaal zonder een rode tekst over een aanstaande verkoop, zoals wel bij de vorige advertentie stond.

Een blik in de scheepvaartregisters Equasis en het Indonesische Biro Klasifikasi leveren ook geen relevante hints op. Het blijft voorlopig nog even koffiedik kijken omtrent de verkoop van de Schulpengat. Aannemelijk is dat TESO overgaat tot verkoop aan een duurzame sloperij als er geen spoedige doorbraak komt in het verkoopproces.

Meepraten kan op de Twitterpagina van Schulpengat.nl.
Lees eens de scheepsbiografie van de veerboot Schulpengat (1990).

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: