Schulpengat.nl

Veerboot in schaapskleren (4)

Deze rubriek behandelt steeds een wolf veerboot in (Texelse) schaapskleren. Vandaag kijken we naar de veerboot Molengat in een andere vorm.

Nooit eerder deed de komst van een nieuwe veerboot zoveel stof opwaaien op Texel als bij de Molengat (1980). Het bouwen van een dubbeldeksveerboot was een gewaagde onderneming, zoals achteraf blijkt als pas in 1986 de bijbehorende infrastructuur opgeleverd wordt door Rijkswaterstaat.

Tegenstanders van het dubbeldeksproject willen dat TESO een nieuwe, grotere enkeldeksveerboot bouwt. Zo’n veerboot zou een capaciteit krijgen van 100 auto’s, in tegenstelling tot de 70 op de Marsdiep en Texelstroom. Bekijk hieronder hoe zo’n enkeldekker er uit had kunnen zien.

Meepraten kan op de Twitterpagina van Schulpengat.nl.
Lees eens de scheepsbiografie van de veerboot Molengat (1980).

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: