Schulpengat.nl

Schulpengat naar Indonesië? – UPDATE 27 juli

De veerboot Schulpengat verruilt Texel misschien voor Indonesië. Nieuwe informatie over Indonesische belangstelling is komen bovendrijven op Twitter. Rederij Raputra Jaya zou geïnteresseerd zijn in de Nederlandse veerboot.

Een rederij uit Indonesië heeft de afgelopen tijd interesse getoond in de TESO-veerboot Schulpengat. Het gaat volgens berichten op Twitter om rederij Raputra Jaya. Deze reder vaart met felrode veerboten tussen Merak en Bakauheni, waar ook lang een generatiegenoot van de Marsdiep (1964) gevaren heeft.

De veerdienst Merak-Bakauheni is de belangrijkste schakel tussen de Indonesische eilanden Java en Sumatra en daarmee een van de belangrijkste veerdiensten van het land. Een vertegenwoordiger van rederij Raputra Jaya zou zelfs al op Texel gesignaleerd zijn twee maanden geleden.

Zowel in Merak als in Bakauheni zijn aanleginrichtingen aanwezig geschikt voor dubbeldeksschepen. Wel worden de bovenste autodekken van de schepen doorgaans gevuld via de zijkant. Waarschijnlijk hoeft de Schulpengat dus niet ingrijpend verbouwd te worden om te kunnen varen in Indonesië.

Update 27 juli

Vannacht heeft Jan Peter Kamermans een bevestiging gekregen van rederij Raputra Jaya dat ze de Schulpengat hebben aangekocht. Toch spreken de bronnen elkaar vooralsnog tegen over de daadwerkelijke aankoop. Ook vanuit TESO is nog niets bevestigd.

Meepraten kan op de Twitterpagina van Schulpengat.nl.
Lees eens de scheepsbiografie van de veerboot Schulpengat.

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: