Schulpengat.nl

Vreemde eend in de bijt

In de TESO-terugblik behandelen we een gek, grappig of gewoon interessant nieuwsbericht uit het verleden. Deze keer: Vreemde eend in de bijt. We lezen de Leeuwarder Courant van 24 februari 1989.

Harlingen is normaal het werkterrein van Rederij Doeksen met de veerdiensten naar de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling. Een voormalige TESO-boot in Harlingen kwam geregeld voor, de Dokter Wagemaker (1934) en De Dageraad (1955) waren immers verkocht aan de Terschellinger reder. Maar een dubbeldeksveerboot in Harlingen?

In 1989 ging de Molengat voor onderhoud naar werf Frisian Shipyard in Harlingen. ‘De aandrijving is nagekeken en de verf- en conserveringslagen onder en boven de waterlijn zijn vernieuwd’, lezen we in de Leeuwarder Courant. Ondertussen waren op Texel de enkeldekkers Marsdiep (1964) en Texelstroom (1966) in de vaart, een van de laatste keren samen.

Foto ter illustratie:

Lees eens de scheepsbiografie van de Molengat (1980).

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: