Schulpengat.nl

Schulpengat naar Den Helder

De veerboot Schulpengat heeft vandaag de NIOZ-haven op Texel verruild voor de noodaanlanding in Den Helder. Daar ligt het schip voorlopig opgelegd. Zou de dubbeldekker gesloopt worden of komt er toch een koper?

Iets na 9.30u worden de trossen losgegooid en verlaat de Schulpengat (1990) de NIOZ-haven op Texel. De TESO-dubbeldekker zet koers naar Den Helder, waarbij onderweg de Texelstroom gepasseerd wordt. In Den Helder krijgt de Schulpengat assistentie van de sleepboot Noordzee van de Marine.

De nieuwe ligplaats van de Schulpengat is de noodaanlanding van Den Helder. In het geval dat de normale fuik van Den Helder onklaar raakt, kunnen de TESO-veerboten aanleggen bij de noodaanlanding op het schiereiland Harssens. Deze locatie is duidelijk zichtbaar vanaf de reguliere fuik.

Het is niet nieuw dat een TESO-veerboot tijdelijk ligplaats kiest in Den Helder in afwachting van verkoop. Voordat de enkeldekkers Marsdiep (1964) en Texelstroom (1966) verkocht werden, lagen de schepen opgelegd in Den Helder. Zelfs met het allereerste schip De Dageraad (1908) ging het op die manier.

Verkoop of sloop?

Scheepsmakelaar Dick van der Kamp probeert de Schulpengat te verkopen. Sinds kort staat op de verkooppagina van de dubbeldekker in hoofdletters ‘Vessel will be sold!’. Wellicht een hint op verkoop?

Alle foto’s bekijken? Bezoek de fotopagina Schulpengat.

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: