Schulpengat.nl

Prinses in vermomming

In de TESO-terugblik behandelen we een gek, grappig of gewoon interessant nieuwsbericht uit het verleden. Deze keer: Prinses in vermomming. We lezen de Leidse Courant van 24 augustus 1957.

Ook een prinses wil weleens rustig op vakantie naar Texel. Zo ook de 14-jarige prinses Margriet in 1957. Plan van aanpak om incognito te blijven was zo gewoon mogelijk doen. ‘De prinses droeg zelf haar bagage en nam plaats op de voorbank van een eenvoudige auto, die op de aankomst van de veerboot had gewacht’, lezen we in de Leidse Courant. Nog voordat de prinses in Oudeschild in de ‘eenvoudige auto’ kon stappen ging het al mis.

Op de veerboot werd Margriet door enkele passagiers herkend. Het gerucht verspreide zich vervolgens snel over het eiland en werd bovendien steeds wilder. Was er wellicht een dubbelganger gesignaleerd op de boot? Definitief bewijs werd drie weken later gevonden in Den Helder. Bij aankomst van de veerboot stond er een hofauto klaar om de prinses op te halen.

Foto ter illustratie: De veerboot Dokter Wagemaker (1934) halverwege de jaren 50 in Den Helder.

Lees eens de scheepsbiografie van de Dokter Wagemaker (1934).

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: