Schulpengat.nl

Estafette

In de TESO-terugblik behandelen we een gek, grappig of gewoon interessant nieuwsbericht uit het verleden. Deze keer: Estafette. We lezen De Telegraaf van 21 mei 1951.

Ter ere van haar 25-jarig bestaan organiseerde de Kon. Ned. Federatie van Rijverenigingen in 1951 een estafette. Vanuit 21 plaatsen in Nederland vertrokken op 22 en 23 mei 1951 ruiters naar Baarn, de woonplaats van de koningin. Op het paleis van Soestdijk werden vervolgens 21 perkamente oorkondes overhandigd aan de koningin.

Ook vanuit Texel werd een oorkonde naar Baarn gebracht per paard. Vanuit De Cocksdorp vertrok een ruiter naar Oudeschild, om met de Dokter Wagemaker (1934) naar Den Helder te varen. Op de foto zien we de Texelse ruiter posseren met de koker waarin de perkamente oorkonde zit.

Alle foto’s bekijken? Bezoek de fotopagina Den Helder.

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: