Schulpengat.nl

Oplichting op het veerplein

In de TESO-terugblik behandelen we een gek, grappig of gewoon interessant nieuwsbericht uit het verleden. Deze keer: Oplichting op het veerplein. We lezen De Telegraaf, 30 juli 1986.

In de zomer staan er altijd lange rijen voor de boot naar Texel. Dat trekt mensen aan die er wat geld aan proberen te verdienen, bijvoorbeeld jongeren uit Den Helder die voor een paar kwartjes autoramen wassen. Onschuldige klusjes, maar in de jaren 80 zijn er geregeld ook agressievere ‘veerpleincolporteurs’ te vinden tot ongenoegen van TESO.

Een groep uit Amsterdam maakt het in de zomer van 1986 helemaal bont. Ze verkopen mapjes met zeehondenplaatjes ten bate van de Zeehondencrèche in Pieterburen. Althans, dat zeggen ze. Geen gulden kwam ooit terecht in Pieterburen, de hele actie met zeehondenplaatjes bleek slechts zelfverrijking lezen we in De Telegraaf.

Foto ter illustratie: Drukte op het veerplein van Den Helder.

Alle foto’s bekijken? Bezoek de fotopagina Den Helder.

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: