Schulpengat.nl

Een redding met de Marsdiep

In de TESO-terugblik behandelen we een gek, grappig of gewoon interessant nieuwsbericht uit het verleden. Deze keer: Een redding met de Marsdiep. We lezen De Telegraaf, 1 november 1965.

Het is zaterdagavond 30 oktober 1965 als er op de Haaksgronden een drama plaatsvindt. De Duitse coaster Friesenland loopt tijdens een storm aan de grond en de bemanning probeert zich in veiligheid te brengen met de reddingsloep. Deze sloep slaat echter stuk in de woeste golven en drie bemanningsleden verdrinken. De rest van de bemanning moet ergens zijn, maar in de nacht is het lastig zoeken.

Bij het eerste daglicht stuurt de Marine Luchtvaartdienst een Neptune-vliegtuig de lucht in om te zoeken naar drenkelingen. Al snel worden in het vaarwater tussen Texel en Den Helder drenkelingen gezien. De TESO-veerboot Marsdiep (1964) is om 9u vertrokken vanuit ’t Horntje en komt onderweg een drenkeling tegen. Bemanning en passagiers van de Marsdiep redden de matroos, waarna doorgevaren werd naar Den Helder waar een ambulance klaarstond.

Met de matroos is het goed afgelopen, hij kon in het ziekenhuis weer bijkomen. TESO ontving later een dankwoord van de consul van de Bondsrepubliek Duitsland. Foto ter illustratie:

Alle foto’s bekijken van deze veerboot? Bezoek de fotopagina Marsdiep (1964).

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: