Schulpengat.nl

Overnachten op de veerboot

In de TESO-terugblik behandelen we een gek, grappig of gewoon interessant nieuwsbericht uit het verleden. Deze keer: Overnachten op de veerboot. We lezen Het Parool, 30 januari 1961.

Op het Marsdiep staat een zuidwesterstorm met uitschieters van windkracht 11 als de kapitein van De Dageraad (1955) besluit om niet meer uit te varen. Met moeite kon de veerboot nog naar Den Helder varen die avond, maar voor de terugweg voorzag de bemanning problemen bij het binnenlopen van Oudeschild. De Dageraad was een vrij brede veerboot voor de nauwe haven.

Ongeveer 60 Eilanders zaten op De Dageraad in Den Helder en konden niet meer terugkeren naar Texel. ‘De passagiers hebben zo goed en zo kwaad als het ging, de nacht aan boord doorgebracht’, lezen we in Het Parool. De passagiers hadden hierbij het geluk dat de veerboot bekend stond om de fraaie en comfortabele salons. In de vroege ochtend werd alsnog naar Oudeschild gevaren.

Foto ter illustratie: De Dageraad in Den Helder.

Meer lezen over De Dageraad (1955)? Lees eens de scheepsbiografie.

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: