Schulpengat.nl

‘Katjes’ zetten veerboot op stelten

In de TESO-terugblik behandelen we een gek, grappig of gewoon interessant nieuwsbericht uit het verleden. Deze week: ‘Katjes’ zetten veerboot op stelten. We lezen De Tijd, 9 juli 1965.

Ze staan als ‘Amsterdamse katjes’ in de krant, vijf meiden van rond de 17 die zich misdragen hebben op de boot. De bakvissen vierden een verwaterde vakantie op Texel. Op de camping werd hun reisbegeleiding al gek van de dames, die vervolgens bij de boot werden afgezet voor een enkeltje Amsterdam.

Op de Marsdiep (1964) misdragen de ‘katjes’ zich zo erg dat de kapitein besluit de Helderse politie te alarmeren. Helaas rept krant De Tijd niet over de aard van hun intimidaties op de veerboot. Na het aanmeren in de fuik van Den Helder staat de politie klaar om de jongeren mee naar het bureau te nemen.

Foto ter illustratie: de salon van veerboot Marsdiep.

Alle foto’s bekijken van deze veerboot? Bezoek de fotopagina Marsdiep (1964).

Navigatie nieuws & achtergrond

Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier: